Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Sectionaalpoorten.be Onafhankelijk advies over sectionale poorten en hun prijzen.
Vergelijk meer dan 300+ erkende installateurs online!
header image
Sectionaalpoorten.be

Zijdelingse sectionaalpoort

Een zijdelingse sectionaalpoort schuift open langs de muur. Zo verlies je amper plaats in je garage. Welke andere voordelen heeft zo’n zijdelingse poort? Welke mogelijkheden zijn er? En hoeveel betaal je ongeveer voor zo’n zijdelingse sectionaalpoort? Je ontdekt het allemaal in dit artikel!

Ga snel naar:
Prijs
Prijsbepalers
Materialen
Mogelijke afwerkingen
Vraag gratis je offertes aan

 

Waarom kiezen voor een zijdelingse sectionaalpoort?

Een zijdelingse sectionale poort opent niet van beneden naar boven, maar schuif je open langs de garagemuur. Zulke poorten hebben dus verticale lamellen in plaats van horizontale. De voordelen van een zijdelingse sectionaalpoort op een rij:

 • Plaatsbesparend: door het handige railsysteem bespaar je veel plaats langs het plafond. Dit is vooral interessant als daar buizen of leidingen lopen of als je het plafond gebruikt als bergplek voor bv. een ladder. Je moet natuurlijk wel 1 binnenmuur vrijhouden voor de zijdelingse poort.
 • Gebruik als inloopdeur: je garage in en uit lopen? Een zijdelingse sectionaalpoort moet je niet volledig openen zoals andere soorten garagepoorten. Je kan de zijdelingse poort een klein stukje openen, maar je kan ook een inloopdeur laten inbouwen.
 • Veel ontwerpmogelijkheden: je kan je poort in verschillende materialen laten uitvoeren en je kan kiezen tussen verschillende designs, structuren en kleuren.
 • Volledig automatiseerbaar: bij zijdelingse sectionale poorten kan je zowel kiezen voor een handmatige als een automatische bediening.

 

Prijs zijdelingse sectionaalpoort

De prijs voor een zijdelingse sectionaalpoort hangt af van verschillende factoren: de afmetingen van de poort, het gekozen materiaal, de afwerking, … Gemiddeld schommelt de kostprijs voor een zijdelingse sectionaalpoort tussen de € 1.500 à € 3000 (incl. btw & plaatsing)

LET OP: dit zijn slechts richtprijzen. Bovendien kunnen de kosten behoorlijk verschillen van vakman tot vakman. Wil je gericht prijzen, materialen, uitvoertermijnen, … vergelijken? Vraag dan gratis offertes aan bij 2 à 3 plaatsers actief in je buurt. Start je aanvraag hier.

 

Geniet van het verlaagde btw-tarief voor je zijdelingse sectionaalpoort

Is je woning meer dan 10 jaar oud en werk je samen met een vakman? Dan kan je genieten van het verlaagde btw-tarief van 6% in plaats van 21%. En dat zowel voor de plaatsing van je zijdelingse sectionaalpoort als voor de gebruikte materialen. Dit geldt alleen voor poorten die rechtstreeks deel uitmaken van de woning en niet voor omheiningen of tuinpoorten.

 

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

Voor een zijdelingse sectionaalpoort betaal je gemiddeld 1.500 à 3.000 euro (incl. btw en montage). Die kostprijs kan wel verschillen afhankelijk van de onderstaande factoren:

 • Afmetingen: deze bepalen voor een groot stuk de prijs. Dat geldt zowel voor de hoogte en de breedte als de dikte van de poort. Het laatste hangt vaak samen met de gewenste isolatiedikte.
 • Materiaal: bepaalde materialen zijn duurder dan andere, denk maar aan hout of aluminium. Verder in dit artikel lees je meer over de materialen voor een zijdelingse sectionaalpoort.
 • Uitstraling: voor jouw sectionaalpoort kan je kiezen uit verschillende RAL-kleuren, uiteenlopende designs en structuren. Het spreekt voor zich dat ook deze elementen van invloed zijn op de kostprijs.
 • Extra’s: heb je het gewenste materiaal en uitzicht van jouw sectionaalpoort bepaald? Dan kan je nog opteren voor enkele extra’s in de uitvoering zoals een inloopdeur, automatische bediening, een raam, een ingebouwde brievenbus of extra beveiliging tegen inbraak.

TIP: een professionele plaatser vertelt je graag meer over de verschillende mogelijkheden voor jouw zijdelingse sectionaalpoort. Ontvang gratis advies en prijzen op maat via onze offerteservice.

 

Sectionaalpoort zijdelings

Materialen zijdelingse sectionaalpoort

In welke materialen kan je je zijdelingse sectionaalpoort laten realiseren? We sommen hieronder de meest courante voor je op:

 

1) Zijdelingse sectionaalpoort in PVC

Sectionaalpoorten in pvc vind je tegenwoordig in allerlei verschillende uitvoeringen. Wist je dat je pvc nu ook al in een hout- of aluminiumimitatie kan krijgen? Zo kan iedereen de poort vinden die bij zijn of haar woning past. Het voordeel aan pvc is dat deze kunststof heel wat goedkoper is dan hout en aluminium en tegelijk erg duurzaam is.

 

2) Zijdelingse sectionaalpoort in hout

Hout oogt tijdloos en rustiek. Het is het ideale materiaal als je een landelijk uitzicht wenst. Je kan kiezen tussen verschillende houtsoorten, wat in grote mate de kostprijs van jouw houten sectionaalpoort zal bepalen. Je moet je houten sectionaalpoort wel regelmatig onderhouden. Anders gaat die na verloop van tijd verkleuren of afschilferen.

 

3) Zijdelingse sectionaalpoort in aluminium

Sectionaalpoorten in aluminium zijn robuust, ijzersterk en stevig. Hierdoor scoren ze erg goed qua duurzaamheid: je kan in principe levenslang genieten van een sectionaalpoort in aluminium. Zijdelingse sectionaalpoorten in aluminium kan je in veel verschillende kleuren verkrijgen. Bovendien passen ze uitstekend bij moderne woningen met een strakke look.

 

Welk materiaal kies ik best?

Welk materiaal kies je best voor jouw garagepoort? En hoe laat je die afwerken? Je kan alle opties met een vakman bespreken. Zo krijg je een poort die voldoet aan al je esthetische eisen, gecombineerd met het grootst mogelijke gebruiksgemak. Bovendien heb je geen last van zichtbare scharnieren, wat het geheel naadloos en strak maakt.

Vakman contacteren? Maak gebruik van onze gratis online offertedienst en ontvang binnen enkele werkdagen offertes op maat. Start jouw aanvraag hier.

 

Mogelijke afwerkingen

Naast het materiaal kan je bij zijdelingse sectionaalpoorten ook verschillende keuzes maken qua afwerking. Die bepalen in grote mate de uitstraling en het gebruiksgemak van jouw nieuwe garagepoort. De afwerking van een zijdelingse sectionaalpoort omvat de volgende elementen:

 • Kleur, structuur en design: je kan kiezen uit verschillende RAL-kleuren voor jouw garagepoort. Qua structuur kan je gaan voor panelen met een vlak, egaal oppervlak of een korrelige structuur. Vaak heb je ook de keuze tussen verschillende designs: hou je meer van strakke microlijnen of verkies je een landelijke look met cassettes?
 • Handmatige of automatische bediening: je kan kiezen voor een handmatige bediening van je poort of voor een automatische bediening met een elektrische motor. Die laatste optie is iets duurder, maar biedt wel meer comfort.
 • Extra’s: je zijdelingse sectionaalpoort tot in de puntjes afwerken kan onder meer met doorkijkramen, een deur of zelfs een ingebouwde brievenbus. Deuren kan je naargelang de grootte van de poort links, rechts of in het midden laten plaatsen.

TIP: benieuwd naar de mogelijke afwerking van jouw zijdelingse sectionaalpoort? Ontvang gratis advies en prijzen op maat bij vakmannen actief in je buurt via het onderstaande offerteformulier:

 

Offertes voor (automatische) poorten ontvangen?

Kies voor een erkend installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende vakmannen