Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Sectionaalpoorten.be Onafhankelijk advies over sectionale poorten en hun prijzen.
Vergelijk meer dan 300+ erkende installateurs online!
header image
Sectionaalpoorten.be

Automatische garagepoort

Je garage gewoon openen vanuit je wagen? Het is een fluitje van een cent met een automatische garagepoort. Je kan kiezen voor een handige sectionaalpoort, maar ook andere uitvoeringen zijn mogelijk. Hoeveel betaal je voor zo’n automatische garagepoort? Wat zijn de opties qua bediening, materialen, extra voorzieningen, …? We zetten het allemaal op een rij in dit artikel!

Ga snel naar:
Soorten automatische garagepoorten
Welke mogelijkheden?
Automatische garagepoort prijs
Waarom een vakman inschakelen?
Enkele veelgestelde vragen
Vraag gratis je offertes aan

 

 

Waarom kiezen voor een automatische garagepoort?

Met een automatische garagepoort open je je garage vlot en eenvoudig met een elektrische motor. Heb je interesse in zo’n nieuwe poort? Of wil je je huidige garagepoort automatiseren? Een goed idee, want dankzij zo’n elektrische garagepoort geniet je van de volgende voordelen:

 • Optimaal gebruikscomfort: ’s nachts of bij regenweer je auto uit om je garage te openen? Het is voorgoed verleden tijd met een automatische garagepoort. Bovendien opent zo’n poort erg vlot en soepel dankzij een garagepoortmotor op maat. Zo moet je zelf ook niet trekken en sleuren.
 • Maximale veiligheid: met een automatische garagedeur maak je het leven van inbrekers extra zuur. Daarnaast kan je ook kiezen voor een automatische obstakeldetectie. Zo zal je garagepoort vanzelf blokkeren als de sensor een obstakel (kind, huisdier, fiets, je auto zelf, …) waarneemt.
 • Verschillende automatische garagepoortopeners: je kan je automatische garagepoort bedienen op verschillende manieren. Met een schakelaar in je garage zelf, maar ook vanop afstand met een handzender, een vingerscanner of een app op je smartphone of tablet.
 • Vlotte plaatsing: een nieuwe poort plaatsen of een bestaande poort automatiseren gaat snel. Na enkele uren kan je je garagepoort al automatisch openen. Door die vlotte montage vallen de arbeidskosten van de vakman best mee.

automatische garagepoort

 

Soorten automatische garagepoorten

Bij een automatische garagepoort is de poort zelf verbonden met een elektrische motor. Sectionaalpoorten zijn het populairst (zie foto boven), maar je kan ook kiezen voor een andere uitvoering. Een kort overzicht van de mogelijke automatische garagepoorten:

 

1. Automatische sectionaalpoort

Standaard sectionaalpoorten komen het vaakst voor en dat is geen toeval. Zo’n poort bestaat uit verschillende horizontale panelen die bij het openen onder het plafond schuiven langs rails. Zo geniet je van een maximale ruimte, zowel in als voor je garage. Bovendien zijn sectionaalpoorten beschikbaar in verschillende materialen, afwerkingen, … en hebben ze een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

Richtprijs automatische sectionaalpoort: € 2.000 à 4.000 (excl. btw, incl. plaatsing). Ontvang gratis offertes.

 

2. Automatische rolpoort

Is het niet mogelijk om rails te plaatsen op je garageplafond voor een automatische sectionaalpoort? Dan kan je ook kiezen voor een rolpoort. Zo’n poort rolt automatisch op in een rolluikkast in plaats van langs rails. Ze bestaat ook uit horizontale lamellen, maar dan smaller en ook minder stevig dan bij een sectionaalpoort. Ook bij dit type automatische garagepoort heb je amper plaatsverlies in je garage.

Richtprijs automatische rolpoort: € 1.500 à 2.500 (excl. btw, incl. plaatsing). Ontvang gratis offertes.

 

3. Automatische kantelpoort

Zoek je eerder een klassiekere, robuuste en goedkopere poort? Dan is ook een automatische kantelpoort een mogelijke optie. Zo’n poort bestaat uit 1 stevig stuk en is verkrijgbaar in tal van materialen en afwerkingen. Je kan kiezen voor een exemplaar dat buiten de gevel kantelt of voor een poort die binnen de gevel blijft. Let op: bij beide opties moet je rekening houden met behoorlijk wat plaatsverlies in je garage.

Richtprijs automatische kantelpoort: € 1.500 à 2.500 (excl. btw, incl. plaatsing). Ontvang gratis offertes.

 

4. Automatische schuifpoort

Een automatische schuifpoort opent niet van onder naar boven, maar zijdelings langs 1 van de wanden van je garage. Er bestaan schuifpoorten in 1 geheel of met verschillende lamellen. In dat laatste geval spreken we van een zijdelingse sectionale poort. Dit type automatische garagepoort komt weinig voor omdat een volledige muur vrij moet blijven in je garage. Het is vooral een interessante optie bij garages met een verlaagd plafond.

Richtprijs automatische schuifpoort: € 1.500 à 2.500 (excl. btw, incl. plaatsing). Ontvang gratis offertes.

 

Welke automatische garagepoort kies ik best?

Wil je zeker zijn van het minste ruimteverlies in je garage én een duurzame poort met een goede prijs-kwaliteitsverhouding? Dan is een automatische sectionaalpoort de meest interessante keuze. Alles hangt natuurlijk af van jouw situatie en wensen. Wil je zeker zijn van de beste keuze op jouw maat? Vraag dan gratis en vrijblijvend voorstellen aan bij verschillende plaatsers actief in je buurt.

 

Mogelijkheden automatische garagepoort

Je vindt sowieso moeiteloos een automatische garagepoort op maat van jouw woning en wensen. Je kan namelijk verschillende keuzes maken op vlak van:

 • Bediening: je kan je poort rechtstreeks bedienen met een schakelaar in je garage zelf en uiteraard ook vanop afstand. Voor automatische poorten is er natuurlijk een afstandsbediening, maar er bestaan ook andere opties: een app op je smartphone, een detector enkele meters voor de garagepoort, …
 • Afmetingen: voor automatische garagepoorten bestaan er standaard afmetingen (bv. 2,75 m x 2,50 m), maar daar kan je uiteraard van afwijken. Dergelijk maatwerk is wel iets duurder.
 • Materialen: automatische garagepoorten kan je laten maken in verschillende materialen. Je kan gaan voor de natuurlijke charme van een houten poort, maar ook garagepoorten in metaal, aluminium en zelfs smeedijzer zijn mogelijke opties. Elk materiaal heeft natuurlijk zijn eigen kenmerken en kostprijs.
 • Extra voorzieningen: je kan je automatische garagepoort tot in de puntjes laten afwerken met enkele extra’s. Wat dacht je van een stijlvolle glaspartij of een inloopdeur? Zo kan je je garage in en uit zonder de poort te moeten openen. Ook extra thermische isolatie, extra inbraakbeveiliging, … zijn mogelijk.

 

TIP: vraag voorstellen aan bij verschillende vakmannen

Wil je een breed zicht op de mogelijkheden voor jouw automatische garagepoort? Dan vraag je best voorstellen aan bij verschillende vakmannen actief in je buurt. Zo kan je gericht materialen, automatische garagepoortopeners, afwerkingen, … vergelijken. Bovendien biedt ook niet elke plaatser dezelfde uitvoeringen aan. Kortom, het loont om goed te kijken en te vergelijken.

Gratis offertes aanvragen? Ontvang gratis advies en prijzen op maat bij verschillende specialisten actief in je buurt via onze offerteservice.

 

Automatische garagepoort prijs

De prijs voor een automatische garagepoort hangt o.a. af van de gekozen materialen, de afmetingen, de kwaliteit en het vermogen van de garagepoortmotor, … Ook je keuze voor een nieuwe poort of de automatisering van je huidige poort speelt natuurlijk een rol:

 

1. Prijs nieuwe automatische garagepoort

Ga je voor een nieuwe elektrische garagepoort voor je nieuwbouw of bestaande woning? Dan mag je gemiddeld rekenen op de volgende richtprijzen per type uitvoering:

Uitvoering automatische garagepoortGemiddelde prijs bij standaardafmetingen
(excl. btw, incl. plaatsing)
Automatische sectionaalpoort€ 2.000 à 4.000
Automatische rolpoort€ 1.500 à 2.500
Automatische kantelpoort€ 1.500 à 2.500
Automatische schuifpoort€ 1.500 à 2.500

LET OP: dit zijn slechts richtprijzen. Ben je benieuwd naar een precieze prijs voor jouw project? Dan vraag je best verschillende prijsvoorstellen aan bij vakmannen actief in je buurt. Zo kan je vlot prijzen, maar ook uitvoeringen, bedieningsmogelijkheden, … vergelijken. Start je aanvraag hier.

 

2. Prijs bestaande garagepoort automatiseren

Is je huidige garagepoort nog in een goede staat? Dan kan je natuurlijk ook je poort automatiseren in plaats van een nieuwe te laten plaatsen. In dat geval betaal je enkel voor de garagepoortmotor en de eventuele rails. Die prijs zal vooral afhangen van het type motor en het merk, maar ook van de afmetingen van je poort. Want hoe groter en zwaarder je poort, hoe groter het vermogen van je motor moet zijn. Je mag rekenen op een gemiddelde prijs van 400 à 1.000 euro (excl. btw en plaatsing).

Advies op maat nodig? Een vakman geeft je graag meer uitleg over de automatisering van je huidige garagepoort. Ontvang gratis advies en prijzen op maat bij plaatsers actief in je buurt via onze offertepagina.

 

automatische garagepoorten

 

Waarom een vakman inschakelen?

Het plaatsen van een automatische garagepoort is een precieze en arbeidsintensieve klus. Wil je zeker zijn van een optimaal en duurzaam eindresultaat? Dan doe je best een beroep op de expertise en ervaring van een gespecialiseerde vakman. Zo kan je gegarandeerd rekenen op:

 • Advies op maat: kies je beter voor een handzender of een app om je automatische garagepoort te openen? Welke uitvoering (sectionaalpoort, rolpoort, …) is het meest geschikt voor jouw garage? Uit welke materialen kan je kiezen? Een vakman geeft je graag uitleg over alle mogelijkheden op maat van jouw woning, wensen en levensstijl.
 • Correcte & vlotte plaatsing: de plaatsing van je poort en de elektrische motor gaat erg snel als je samenwerkt met een vakman. Zo blijven de arbeidskosten beperkt. Daarnaast zorgt zo’n specialist ook voor een montage volgens de regels van de kunst (instellen van de motor, aansluiting van de poort op de elektrische aandrijving, …).
 • Kwalitatieve materialen: zowel voor de poort zelf als voor de automatische garagepoortopener werkt een vakman enkel met topkwaliteit. Zo kan je jarenlang genieten van een automatische garagepoort die soepel opent en sluit.
 • Verlaagd btw-tarief: is je woning minstens 10 jaar oud? Dan geniet je van het verlaagde btw-tarief van 6% in plaats van 21% voor zowel de materiaal- als de arbeidskosten.

Op zoek naar een vakman actief in je buurt? Je kan gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij meerdere specialisten via onze offerteservice.

 

FAQ automatische garagepoort

Heb je nog verdere vragen rond automatische garagepoorten? Dan neem je best contact op met een vakman actief in je buurt. Ook hieronder vind je de antwoorden op enkele veelgestelde vragen:  • Wat doe ik bij een eventuele stroompanne?
   Geen nood, een stroompanne betekent niet noodzakelijk dat je automatische garagepoort geblokkeerd zit. De meeste fabrikanten zorgen namelijk voor een noodbatterij en een manueel ontgrendelingsmechanisme. Zo kan je je poort nog altijd openen en sluiten als de stroom uitvalt. Vraag zeker naar de mogelijkheden bij een gespecialiseerde plaatser actief in je buurt.


  • Welke elektrische motoren bestaan er voor automatische garagepoorten?
   De meeste basismotoren voor automatische garagepoortopeners werken met een ketting of een riem. Deze motoren zijn doorgaans op het plafond van je garage bevestigd. Bij enkele of dubbele draaipoorten kan je ook kiezen voor een knikarmmotor. Die is bevestigd aan de zijkant van je garage en de knikarmen zijn gemonteerd op de poort zelf. Voor grote, zware poorten zijn er zelfs motoren die ondergronds geplaatst zijn.


  • Hoe verloopt het automatiseren van een bestaande garagepoort?

   Het is mogelijk om elk type garagepoort te automatiseren. Dat gaat zelfs erg snel als je samenwerkt met een ervaren vakman. In de meeste gevallen volstaat het om een elektrische motor, de nodige bekabeling en rails te plaatsen in je garage.

   LET OP: oudere garagepoorten zijn meestal behoorlijk zwaar. Daardoor heb je ook een garagepoortmotor met een voldoende groot vermogen nodig. Voor gratis advies op maat kan je terecht bij een vakman actief in je buurt via onze offertepagina.  • Wat als mijn automatische garagepoort geblokkeerd zit?

   Werk je samen met een gespecialiseerde vakman? Dan beperk je het risico op een geblokkeerde poort al tot het minimum. Toch is een technisch probleem nooit helemaal uitgesloten. Zit je poort geblokkeerd? Werkt de afstandsbediening van je elektrische poort niet meer? Of maakt je poort lawaai bij het openen en sluiten? Dan neem je best contact op met je vakman. Meestal bieden gespecialiseerde plaatsers een garantie van meerdere jaren aan op hun automatische garagepoorten.

 

Offertes voor (automatische) poorten ontvangen?

Kies voor een erkend installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende vakmannen