Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Sectionaalpoorten.be Onafhankelijk advies over sectionale poorten en hun prijzen.
Vergelijk meer dan 300+ erkende installateurs online!
header image
Sectionaalpoorten.be

Sectionale poort met deur

Wil je een sectionaalpoort aanschaffen, maar tegelijkertijd toch nog probleemloos jouw garage in en uit kunnen wandelen? Dan kies je beter voor een sectionale poort met deur. Er zijn verschillende opties om zo’n loopdeur in jouw nieuwe poort te integreren. Een overzicht van de mogelijkheden en prijzen vind je hier.

Ga snel naar:
Vooordelen en nadelen
Ingebouwde of aparte loopdeur?
Prijs sectionaalpoort met deur
Mogelijke materialen, kleuren en structuren
Mogelijke toebehoren en opties

 

 

Waarom kiezen voor een sectionale poort met deur?

Veel mensen gebruiken hun garage ook als toegang tot hun woning. Daarom is het interessant wanneer je ook een deur in of naast de garagepoort ter beschikking hebt. Zo kun je vlot in en uit jouw garage, zonder steeds opnieuw de poort te moeten openen. Dat scheelt een hoop gedoe en tijd.

Net zoals bij andere poorten, is het ook bij een sectionaalpoort perfect mogelijk om een deur te voorzien. Bij zijdelingse sectionaalpoorten wordt het niet echt toegepast. Dat is ook niet nodig aangezien je eenvoudigweg een ‘deuropening’ kunt maken door de poort een stukje open te schuiven.

sectionaalpoort met loopdeur

 

Voor- en nadelen sectionale poorten met deur

We sommen graag eens de voor- en nadelen op van geïntegreerde loopdeuren:

 

Voordelen:

 • Praktisch en snel: je hoeft niet langer de volledige poort te openen bij het naar binnen gaan wanneer je bijvoorbeeld enkel jouw fiets wil opbergen. De garage in en uit wandelen kan dankzij de deur dus makkelijker en sneller. Bovendien kost het minder moeite om een loopdeur te openen in vergelijking met het openschuiven van een manuele sectionaalpoort;
 • Veel keuze- en afwerkingsmogelijkheden: je kunt ze krijgen in verschillende types garagedeuren en in uiteenlopende materialen en kleuren;
 • Verminderd elektriciteitsverbruik: wanneer je een mechanische poort voortdurend volledig moet openen, verbruikt dit veel elektriciteit. Een obstakel dat voorkomen kan worden door de integratie van een loopdeur;
 • Behoudt de isolatiewaarde: de isolatie van een loopdeur is gelijkwaardig aan de isolatiewaarde van een garagedeur, aangezien ze uit hetzelfde materiaal zijn opgebouwd.

 

Nadelen:

 • Warmteverlies: dit zal er altijd zijn wanneer deuren veelvuldig worden geopend. Zelfs bij goed geïsoleerde sectionaalpoorten en loopdeuren is er geen ontkomen aan;
 • Prijs: het is vanzelfsprekend duurder dan een sectionale poort zonder deur;
 • Beperking: een loopdeur kan niet in elke garagepoort worden geïntegreerd.

 

 

Ingebouwde of aparte loopdeur?

Sectionaalpoorten met deur kun je verkrijgen in een drietal uitvoeringen:

 

Optie 1: Sectionaalpoort met geïntegreerde deur

Wanneer je een smalle gevel hebt, opteer je best voor een sectionale poort met geïntegreerde deur. Geïntegreerde loopdeuren zijn voorzien van een goed uitgekiend scharnier- en sluitsysteem. Waarbij stabilisatienokken in de deur zorgen voor de stabilisering en de positionering van de deur.

Daarnaast voorkomt een ingebouwde loopdeurcontactschakelaar dat de deur geopend kan worden wanneer de sectionale poort geopend is. Het is mogelijk om een geïntegreerde deur te bouwen in zowel manuele als automatische sectionaalpoorten.

Voor de situering van de deur in de sectionaalpoort zijn er twee mogelijkheden:

 • Symmetrische plaatsing: hierbij wordt de deur in het midden van de poort geplaatst;
 • Asymmetrische plaatsing: hierbij wordt de deur meer naar links of rechts georiënteerd (zie foto).

 

Extra: geïntegreerde loopdeur als vluchtdeur

Een deur in sectionaalpoorten kan ook makkelijk uitgerust worden als vluchtdeur. Deze loopdeur komt voornamelijk voor in industriële toepassingen. Hiervoor moet wel rekening worden gehouden met de strenge veiligheidswetgeving. Dit uit zich in vier belangrijke criteria: de deurbreedte en -hoogte, de drempelhoogte en de aard van het sluitsysteem. Een installateur kan je hierover uitgebreid informeren.

 

 

Optie 2: Deur naast sectionaalpoort (binnen dezelfde gevelopening)

Op bovenstaande foto werd de deur naast de sectionaalpoort geplaatst, binnen dezelfde gevelopening. Dat de deur gescheiden is van de poort verhoogt de stabiliteit en gebruiksvriendelijkheid van de poort.

De vulling en paneelstructuur van de loopdeur zijn ook identiek aan de structuur van de poort waardoor het 1 mooi geheel vormt. Bovendien is er weinig tot geen warmteverlies doordat de verbinding tussen de secties van de deur en de poort thermisch gescheiden is. Uiteraard vereist deze toepassing voldoende gevelruimte (ongeveer > 3,5 m).

 

 

Optie 3: Deur naast sectionaalpoort (andere gevelopening)

Het voordeel van dit alternatief is dat je jouw keuze voor een deur niet hoeft te laten afhangen van jouw beslissing om al dan niet een sectionaalpoort te plaatsen. De deur kan nadien geplaatst worden in een andere gevelopening. Als je de oorspronkelijke fabrikant van jouw poort contacteert, kunnen die jouw deur op maat en in dezelfde materialen vervaardigen als de sectionaalpoort. Dit harmoniseert het uitzicht van jouw gevel.

 

Welk type sectionale poort met deur kies ik best?

Dat is volledig afhankelijk van je eigen wensen en de mogelijkheden van de locatie. Is je gevel breed genoeg, dan kan je zonder problemen kiezen voor een loopdeur naast de sectionaalpoort. Wil je niet teveel plaats verliezen, dan kies je beter voor een sectionaalpoort met geïntegreerde deur. Enz.

Een gespecialiseerde plaatser van poorten kan je uitgebreid informeren over de mogelijkheden van sectionale poorten met een deur én helpen bij het maken van de juiste keuze voor jouw situatie. Vergelijk vrijblijvend voorstellen, mogelijkheden en prijzen van gespecialiseerde installateurs actief in jouw buurt via de offertepagina.

 

 

Prijs sectionale poort met deur

De plaatsing van en sectionaalpoort op zich is geen sinecure, maar vergt het ingrijpen van een professionele installateur. Zeker wanneer het gaat over een mechanische sectionale poort. Wanneer je daarbij ook nog kiest voor een ingebouwde deur, moet er zowel in de productie als in de plaatsing met talloze elementen rekening gehouden worden. Conclusie: vakmanschap is hier een vereiste.

Wil je een sectionale poort met deur, dan betaal je gemiddeld € 600 à € 1.000 euro bovenop de basisprijs van een sectionale poort (tussen de € 1.500 en € 3.000, incl. btw & montage). Een deur vormt dus zonder twijfel een meerprijs in jouw project. Toch is het de overweging waard als je denkt aan de positieve eigenschappen (cf. minder elektriciteitsverbruik, praktisch en snel, …).

TIP: voor een correcte prijsbenadering contacteer je het best verschillende installateurs. Zo kan je makkelijk prijzen, maar ook adviezen, mogelijkheden, … vergelijken. Vergelijk offertes van verschillende plaatsers.

 

Mogelijke materialen, kleuren en structuren

Behalve voor de technische aspecten zoals de afmetingen, draairichting, … van de loopdeur, heb je ook voor de look van de deur verschillende keuzemogelijkheden:

Een loopdeur wordt het vaakst in dezelfde look vervaardigd als de sectionaalpoort zelf. De populairste materialen zijn pvc, metaal of hout. Daarnaast zijn er ook verschillende oppervlaktestructuren mogelijk. Zo kun je voor een effen, gladde afwerking kiezen of toch eerder een poortoppervlak met reliëf (bvb. houtstructuur) prefereren. Ook op vlak van kleuren is er heel wat mogelijk. Sectionaalpoorten en poortdeuren kunnen in tal van standaardkleuren of een RAL-kleur naar keuze.

Ook de omrandingsprofielen worden vaak gelakt in dezelfde kleur als de poort. Dit camoufleert de deur en geeft de poort een strak uitzicht. Wanneer je de deur toch wilt accentueren, kan je ervoor kiezen om het deurprofiel in een ander kleur te laten lakken. Dat moet je bespreken met de fabrikant;

 

Toebehoren en opties voor loopdeuren

Onderstaande opties en toebehoren bepalen mee het uitzicht van de loopdeur:

 • Drempelhoogte: sectionaalpoorten met deur hebben ook altijd een deurdrempel waar je over moet om binnen- of buiten te wandelen. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende drempelhoogtes. Voor optimaal comfort en om het struikelrisico te minimaliseren, bestaan er erg lage drempels van max. 22 mm;
 • Keuze van de deurklink + omkadering: wordt standaard bij de sectionaalpoort met loopdeur geleverd. De stijl van de deurklink kan in overleg met de installateur bepaald worden;
 • Extra sloten: bijkomende sloten dienen als aanvullende beveiliging tegen inbraak;
 • Paniekslot: komt voornamelijk voor in industriële toepassingen. Er zijn verschillende soorten panieksloten, handgrepen of deurkrukken die speciaal zijn afgestemd op de veiligheidsnoden van een bedrijf;
 • Beglazing: de integratie van een venster in verschillende uitvoeringen en afmetingen is ook mogelijk.

Sommige van deze elementen zijn doorgaans inbegrepen in de totaalprijs, bijvoorbeeld de deurkruk en het basisslot. Andere toebehoren vormen een meerprijs, zoals bijkomende veiligheidssloten, panieksloten of een raam. Bespreek dus zeker de verschillende opties met de plaatser en vergelijk prijzen:

 

Offertes voor (automatische) poorten ontvangen?

Kies voor een erkend installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende vakmannen