Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Sectionaalpoorten.be Onafhankelijk advies over sectionale poorten en hun prijzen.
Vergelijk meer dan 300+ erkende installateurs online!
header image
Sectionaalpoorten.be

Sectionale poorten landelijke stijl: 5 voorbeelden

Een sectionale poort bestaat uit horizontale panelen die onder het plafond schuiven bij het openen. Het is ongetwijfeld de populairste soort garagepoort. Zo’n sectionaal systeem neemt namelijk weinig plaats in beslag en heeft tal van keuzemogelijkheden. Op zoek naar inspiratie? Hieronder vind je 5 voorbeelden van sectionale poorten in landelijke stijl!

 

 

VOORBEELD 1: houten sectionale poort in landelijke stijl

sectionaal poorten landelijk hout

Deze houten sectionale poort oogt stijlvol en tijdloos. De landelijke stijl komt hier volledig tot z’n recht. In dit voorbeeld kozen de eigenaars voor een donkere houtsoort, afgewerkt met latjes. Deze geven een extra dimensie aan de poort. Ook de witte omlijsting en de planten dragen bij tot een volledig afgewerkt plaatje.

Vaak zijn houten poorten aan de duurdere kant, maar je krijgt er een warme, natuurlijke en rustgevende uitstraling voor in de plaats. Hou er wel rekening mee dat hout enig onderhoud vergt. Het is dan ook aangeraden om een houtsoort met een hoge duurzaamheidsklasse te kiezen.

 

 

VOORBEELD 2: grijze landelijke sectionale poort met raamdecoratie

sectionaal poorten landelijk raamdecoratie

Een sectionale poort is ook verkrijgbaar in andere kleuren, zoals grijs in dit voorbeeld. Hier zijn de eigenaars voor een authentieke houtlook gegaan. De witte omlijsting en de koperen dakgoten maken in combinatie met de donkergrijze, houten latten het plaatje compleet.

Bovendien kozen ze ook voor ramen in hun poort. De kleine vierkante raamstructuur geeft een extra landelijke toets aan het geheel. Op die manier creëer je natuurlijke lichtinval in je garage. Daarnaast kan je ook kiezen voor een deur in je garagepoort zodat je een extra toegang tot je woning hebt.

 

 

VOORBEELD 3: traditionele sectionale poort in PVC

sectionaal poorten landelijk pvc

Wit is een vaak gebruikte kleur voor garagepoorten. In dit geval zijn de poort en de ramen in dezelfde kleur vormgegeven, wat van de vrijstaande garage één mooi geheel maakt. Ook in dit voorbeeld werd gekozen om een bepaalde structuur aan te brengen in de garagepoort om een extra landelijke look te creëren.

Deze poort is gemaakt uit PVC. Tegenwoordig is dit materiaal kwalitatief hoogstaand en toch nog steeds budgetvriendelijk. Daarnaast kan je kiezen uit heel wat verschillende uitvoeringen en afwerkingen. Zo kan je bv. genieten van het onderhoudsvriendelijke PVC met de warme uitstraling van hout.

 

 

VOORBEELD 4: gekleurde sectionale poort in landelijke stijl

sectionaal poorten landelijk kleur

Eerder in dit inspiratie-artikel zagen we al bruine, grijze en witte sectionaal poorten, maar ook andere kleuren zijn mogelijk. Dit voorbeeld toont een warme, gele poort naast groene plantenbogen. Die combinatie geeft het geheel een gezellige, romantische look. Ook de ronding bovenaan draagt hier toe bij.

De meeste mensen kiezen voor sobere kleuren omdat die vaker tijdloos zijn. Maar een van de grote troeven van hout is net dat het heel gemakkelijk te bewerken is. Ben je deze gele kleur beu? Dan kan je de poort erg eenvoudig in een andere kleur verven en opnieuw genieten van een frisse look.

 

 

VOORBEELD 5: aluminium sectionale poort in traditionele stijl

sectionaal poorten landelijk aluminium

Ondanks de strakke gevel met een betonlook behoudt deze garagepoort wel een landelijke stijl. Door de onderverdelingen en gebogen bovenzijde krijgt de poort alsnog een traditioneel kantje. Omdat de donkere kleur gecombineerd is met het lichtgrijze beton oogt het geheel ook zacht.

Deze sectionale poort is gemaakt uit aluminium. Dit materiaal komt in een moderne setting robuust over, maar in dit voorbeeld is dat niet het geval. De grootste troef van aluminium is de sterkte en de stevigheid in combinatie met het lichte gewicht. Bovendien zijn aluminium poorten erg duurzaam en onderhoudsarm.

 

Laat je landelijke sectionale poort plaatsen door een professional!

Een poort plaatsen is puur vakwerk en doe je dus beter niet zelf. Als je een expert inschakelt, geniet je van advies op maat, een correcte en snelle plaatsing en kwaliteitsvolle materialen. Om er zeker van te zijn dat je een correcte prijs betaalt, vraag je best verschillende offertes aan. Op die manier kan je alle kostenposten vergelijken.

Op zoek naar een professional om jouw sectionale poort in landelijke stijl te plaatsen? Dan kan je gratis en vrijblijvend voorstellen aanvragen via het offerteformulier hieronder:

 

 

Offertes voor (automatische) poorten ontvangen?

Kies voor een erkend installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmannen