Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Sectionaalpoorten.be Onafhankelijk advies over sectionale poorten en hun prijzen.
Vergelijk meer dan 300+ erkende installateurs online!
header image
Sectionaalpoorten.be

Aluminium sectionaalpoort: uitvoeringen & prijs

Laat je een nieuwbouwwoning plaatsen? Past je huidige garagepoort niet meer bij de stijl van je opgeknapte woning? Of is je poort simpelweg dringend aan vervanging toe? Dan is een aluminium sectionaalpoort een uitstekende keuze. Zo koppel je het meest praktische type garagepoort aan het meest veelzijdige, duurzame materiaal. Alles over deze droomcombinatie ontdek je in dit artikel!

Ga snel naar:
Mogelijke uitvoeringen
Prijs aluminium sectionaalpoort
Welke mogelijke alternatieven?
3 inspirerende voorbeelden
Vergelijk vrijblijvend offertes

 

 

Waarom is een aluminium sectionaalpoort zo’n goede keuze?

Een sectionaalpoort schuift elektrisch open naar boven (verticaal). De verschillende panelen van zo’n poort zijn verbonden met scharnieren en glijden langs rails onder je garageplafond. Waarom is dit het meest geplaatste type garagepoort? En waarom is een uitvoering met aluminium panelen zo interessant? Een overzicht van de pluspunten:

  • Maximale plaatsbesparing: bij het openen van je poort schuiven de aluminium panelen netjes onder je garageplafond. Zo verlies je amper plaats in deze ruimte. Ideaal dus als je je garage ook als opslagplaats wil gebruiken of als je garage aan de kleine kant is.
  • Makkelijk te automatiseren: een sectionaalpoort staat garant voor een groot gebruikscomfort. Je opent zo’n poort automatisch met een afstandsbediening, een schakelaar of zelfs een app op je smartphone. Zo moet je bij regenweer je wagen niet uit om je garagepoort te openen.
  • Vele uitvoeringen en afwerkingen: qua uitvoeringen kan je met een aluminium sectionaalpoort alle kanten uit. Ga je voor gelijnde of vlakke panelen? Laat je het aluminium poederlakken of anodiseren in een chemisch bad voor die stoere steellook? Wil je 1 of meerdere ramen of zelfs een loopdeur aanbrengen in je garagepoort? Een vakbedrijf toont je graag alle mogelijkheden.
  • Duurzaam en onderhoudsvriendelijk: kwalitatief aluminium gaat makkelijk 50 jaar mee zonder te roesten, krom te trekken of te verkleuren. Je bent dus zeker van een uiterst duurzaam materiaal dat erg goed bestand tegen de weersinvloeden. Bovendien is aluminium ook nagenoeg onderhoudsvrij. Een jaarlijkse reinigingsbeurt met een zachte doek of spons volstaat al.
  • Optimale isolatie van je garage: oude garagepoorten zijn doorgaans niet geïsoleerd. Bij een inpandige garage heb je dus heel veel warmteverlies. Dat is verleden tijd als je een sectionaalpoort in aluminium laat plaatsen. Het gaat namelijk om dubbelwandige, metalen panelen die opgevuld zijn met PUR-isolatie. Zo hou je de koude en het vocht probleemloos buiten.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw garage? Vraag dan zeker meerdere voorstellen aan bij gespecialiseerde vakbedrijven in je buurt. Zo kies je gegarandeerd een sectionaalpoort op maat van jouw woning én je budget. Ontvang gratis advies en prijzen op maat!

aluminium sectionaalpoort

 

Mogelijke uitvoeringen van sectionaalpoorten in aluminium

Een sectionaalpoort in aluminium is puur maatwerk. Om jouw gedroomde garagepoort samen te stellen, moet je dus enkele knopen doorhakken. Welke keuzes kan je allemaal maken? We zetten de mogelijke uitvoeringen helder op een rij:

 

1. Type aluminium panelen

Het zijn vooral de gebruikte panelen die de uitstraling van je aluminium sectionaalpoort bepalen. Je kan kiezen voor dun gelijnde panelen als je houdt van een landelijke look. Hou je het liever strak en modern? Dan zijn vlakke metalen panelen een betere keuze. Bij een standaardhoogte bestaat je garagepoort dan uit 3 à 5 aluminium panelen.

 

2. Kleur en structuur van de panelen

Je aluminium panelen kan je laten poederlakken in elke gewenste RAL-kleur. Hou je van de tijdloze klasse van hout? Dan is het zelfs mogelijk om de gepoederlakte panelen te laten bedrukken met een realistische houtnerfstructuur. Ook de panelen anodiseren is een optie. Dat is een behandeling in een chemisch bad onder elektrische spanning. Zo krijg je een industriële steellook. Qua structuur kan je dan weer kiezen voor een gladde uitvoering of een variant met een korrelige structuurlak.

 

3. Raam in de sectionaalpoort

Wil je graag voldoende lichtinval in je garage? Dan kan je probleemloos 1 of zelfs meerdere ramen laten integreren in je nieuwe garagepoort. In vlakke aluminium panelen kan een vakbedrijf glasopeningen frezen in harmonie met je buitenschrijnwerk. Zo vormt je gevel een mooi geheel. De vorm en afmetingen van het raam, het type beglazing, … bepaal je dus helemaal zelf.

 

4. Andere mogelijke extra’s

Beglazing in je garagepoort is niet het enige mogelijke extraatje. Wil je bv. een loopdeur laten aanbrengen in je poort? Regelbare verluchtingsroosters in het onderste aluminium paneel? Of extra beveiliging om inbrekers het leven zo zuur mogelijk te maken? Het kan allemaal. Bespreek zeker al je wensen met meerdere vakbedrijven in je buurt.

 

Vergelijken loont: vraag meerdere offertes aan voor je garagepoort!

Het mag duidelijk zijn: met aluminium panelen kan je vele kanten uit voor je garagepoort. Wil je uitgebreid inspiratie opdoen voor jouw project? Neem dan zeker contact op met meerdere gespecialiseerde plaatsers. Het aanbod aan uitvoeringen verschilt namelijk vaak van bedrijf tot bedrijf. Door meerdere vakspecialisten aan te spreken, krijg je een goed beeld van je opties en maak je zeker een doordachte keuze!

Vrijblijvend offertes aanvragen? Via onze offerteservice kom je gratis in contact met ervaren bedrijven voor advies en prijzen op maat. Start hier je aanvraag!

 

Prijs aluminium sectionaalpoort

Aluminium is niet het goedkoopste materiaal voor een garagepoort, maar het is wel de meest duurzame keuze. Je mag gemiddeld rekenen op een prijs van 2.000 à 4.000 euro (excl. btw, incl. plaatsing) voor een sectionaalpoort in aluminium. Vooral de afmetingen, de gekozen uitvoering, de eventuele extra’s, … bepalen het uiteindelijke prijskaartje.

Een exacte kostprijs voor jouw aluminium sectionaalpoort? Een gespecialiseerd vakbedrijf maakt voor jou graag een vrijblijvende prijsofferte op. Achteraf beslis jij of je de sectionaalpoort laat plaatsen of niet. Vergelijk gratis meerdere prijsvoorstellen met onze offerteservice!

 

sectionaalpoort aluminium

 

Mogelijke alternatieven voor aluminium

Naast aluminium kan je een sectionaalpoort ook uit PVC of uit hout laten maken. Elk materiaal heeft uiteraard zijn voordelen en nadelen. Hou je het bv. liever iets budgetvriendelijker? Dan is kunststof meer aangeraden dan een metaal als aluminium. Een korte blik op de beide alternatieven:

 

ALTERNATIEF 1: PVC sectionaalpoort

Ook panelen in kunststof zijn populair bij sectionaalpoorten. Net als bij aluminium zijn zulke panelen licht van gewicht, erg onderhoudsvriendelijk en beschikbaar in tal van kleuren, structuren, … Ook hier kan je trouwens kiezen voor een houtlook. Waar zit dan het verschil met aluminium? PVC is iets minder duurzaam en luxueus dan dit metaal, maar de prijs ligt ook gemiddeld iets lager.

Interesse in een sectionaalpoort in PVC? Ontvang vrijblijvend offertes op maat!

 

ALTERNATIEF 2: houten sectionaalpoort

Heb je houten ramen en deuren? Of ben je simpelweg verknocht aan de charme van echt hout? Dan kan je ook een sectionaalpoort met houten panelen laten plaatsen. Het is wel belangrijk om te werken met hardhout of thermisch behandeld hout. Zo ben je zeker van een lange levensduur. Hou er wel rekening mee dat hout na verloop van tijd onderhoud vergt. Zo’n houten poort is ook iets duurder dan PVC en aluminium.

Interesse in een sectionaalpoort in hout? Ontvang vrijblijvend offertes op maat!

 

3 inspirerende voorbeelden van aluminium sectionaalpoorten

In overleg met een gespecialiseerd vakbedrijf bepaal jij helemaal zelf hoe je nieuwe garagepoort eruit komt te zien. Werkt die grote keuzevrijheid lichtjes verlammend? En twijfel je nog tussen meerdere designs, kleuren, … van de aluminium panelen? Dan kunnen de onderstaande 3 voorbeelden ongetwijfeld een bron van inspiratie zijn:

 

VOORBEELD 1: moderne sectionaalpoort in aluminium

aluminium sectionaalpoort modern

Het meest strakke eindresultaat? Dan kies je het best voor vlakke aluminium panelen in je sectionaalpoort. De bovenstaande foto is daar een mooi voorbeeld van. De grijze kleur van de panelen past ook perfect bij de gepolierde betonvloer en de witte crepi muren. De gladde uitvoering van de poederlak op het aluminium maakt het plaatje helemaal compleet.

 

 

VOORBEELD 2: landelijke aluminium sectionaalpoort

landelijke aluminium sectionaalpoort

Een aluminium garagepoort hoeft niet noodzakelijk synoniem te zijn met modern en minimalistisch. Ook een landelijke uitstraling is zeker mogelijk. Bijvoorbeeld door niet te werken met vlakke aluminium panelen, maar een bepaald patroon te laten aanbrengen. De bovenstaande sectionaalpoorten zijn daar het beste bewijs van. De blauwe poederlak past ook perfect bij de bleke bakstenen en sierbestrating.

 

 

VOORBEELD 3: brede aluminium sectionaalpoort in moderne villa

aluminium sectionaalpoort villa

Met aluminium zijn grote overspanningen mogelijk. Het gaat namelijk om een licht, maar tegelijk erg stevig metaal. Daardoor zijn ook erg brede garagepoorten perfect te realiseren met aluminium. Ideaal als je een vrijstaande woning hebt met een grote garage voor 2 auto’s. De verticale lijnen in de panelen van de bovenstaande poort zorgen bovendien voor extra klasse en een speels effect.

 

 

Offertes voor (automatische) poorten ontvangen?

Kies voor een erkend installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmannen